Han, hun, hen – okay slap af

“Hej med dig søde”

Ja – sådan snakker jeg til de fleste børn i Jónathans vuggestue. Jeg smiler, snakker med forældrene, børnene, pædagogerne og er generelt bare super venlig og glad for alle børn dernede. Jo mere positivitet jeg udstråler, jo bedre for mit eget barn.

Okay slap af

En dag var jeg nede og hente min lille delle-konge sammen med hans far, og jeg tror faktisk det var én af de første gange jeg var derhenne og hente. Grundet min manglende tilstedeværelse i vuggestuen, kender jeg sjovt nok ikke alle ungerne.
Vi henter Jónathan ud af stuen og begynder at give ham tøj på. Samtidig er der en mor igang med at give sit barn tøj på. Barnet går på samme stue som Jónathan og har røde bukser på, fint halv-langt slange-krøllet hår og er ret sød at kigge på.

I det Jónathan og jeg går, siger jeg:
“Sig hej hej til din veninde”

DET ER ALTSÅ EN DRENG!

Jeg børster det lidt af, og prøver at redder stemningen, ved at sige at det er fordi jeg bliver så forvirret over de røde bukser – being blonde and all that.
Vi siger farvel, det gør hun ikke. Vi smiler til hendes dreng, hun smiler ikke til vores.

Hvis jeg skulle få svie i kussen HVER GANG nogen troede Jónathan var en pige, ville jeg da aldrig kunne have cowboybukser på! Fy for en sur kælling – ja undskyld mit sprog.

Forældremødet

Ja. Til det hyggelige forældremøde bringer heksen det på banen. I shit you the fuck not.
Hun siger:

“Jeg tænkte på, om I pædagoger, overvejer hvordan i tiltaler børnene i hverdagen? Altså sådan at i ikke siger “Kom så, vær nu stærke drenge” og generelt holder stuerne kønsneutrale.”

Alle kigger forundrende på hinanden. For jeg er da sikker på at ingen pædagoger går hen til hendes dreng når han græder og siger at nu skal han stoppe med at opføre sig som en lille tøs.

OKAY SLAP AF FOR FANDEN.

Er det egentligt ikke DIG der er så skide kønsforskrækket? Nu hvor du bliver så stødt over at din søde feminine (intet galt i at være feminin – bare se Jónathan) dreng, blev tiltalt som værende Jónathans veninde? Fuck hvor er du bare nedern.
Der blev da også skabt en fin debat mellem hende og en far, netop pga. dette.
Som faren så fint påpegede, er det jo hende der er igang med at gøre det til et problem i og med hun tager det op til et forældremøde.

Den barske virkelighed er jo sådan at de fleste af os forældre, er jo vokset op med de såkaldte drenge- og pige-farver. Det er ikke noget jeg selv går op i, og jeg vælger da at tro, at jeg selv er rimelig large. Men engang imellem glipper den sgu for mig. Og lige med det barn – it was an honest mistake honey.

Tag hjem, put ungen, få et slag pik og tag dig sammen.
Hvis det, at en fremmed troede din dreng var en pige, er dit største problem i dette liv, så vil jeg vove at påstå at du har det godt.

Okay? Slap af.

2 Replies to “Han, hun, hen – okay slap af”

 1. Haha du er sgu skarp i dag, hva😝

  Jeg synes faktisk hun har en pointe, soooooorry….! (Altså ikke ift din kommentar)… jeg har også skrevet et par indlæg om det, for lææænge siden.
  Men tror BESTEMT ikke vi skal underminere hvor meget det påvirker vores børn, alle de småting de møder i løbet af en dag…

  1. viktoriagudrun siger: Svar

   Ja haha!
   Ej, jeg kan sagtens følge hende.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.