Havrebomber

Grundet min psykiske tilstand, er det meget svært for mig at overskue at spise. Bare tanken om at skulle tage en rugbrød op af  posen, giver mig angst-lignende symptomer. Det kan alle vel komme ud for, men jeg har ledt efter redskaber til at kunne spise små, men flere måltider i løbet af dagen.

HAVREBOMBER.

Hverdagen

Når jeg skal på arbejde, spiser jeg meget. Altså morgenmad, formiddagsmad, frokost og så aftensmad. Hvis ikke jeg skal på arbejde, spiser jeg først om aftenen.
Tue er rigtig god til at motivere mig til at spise i weekenderne, men når jeg nu har ferie indtil d. 2/7, går jeg meget alene hjemme og glemmer at spise.

Min psykiater har givet mig et godt råd, som jeg sjældent følger. Nemlig at have skåret frugt på forhånd, have det i køleskabet og så gå og ‘snacke’ på det i løbet af dagen. Jeg får det ALDRIG skåret og kan simpelthen ikke overskue at skære en appelsin i både – sølle, ikke sandt?

Gode snacks til børn

Via min termins-gruppe på facebook (i kan lige hoppe ind og ‘like’ min side), er jeg begyndt at skrive og dele oplevelser med, en masse forskellige mødre. Heriblandt fandt jeg en veganer. JA – en fucking veganer. Men hun er fantastisk! Jeg har faktisk afprøvet samtlige af hendes opskrifter og takket være hendes vejledninger og informationer, er vi faktisk blevet meget mere bevidste om vores kød-vaner. Vi har ikke droppet kødet, men for helvede hvor er vegansk is og snacks bare lækre!

Der blev skrevet i en tråd i går, om hvilke snacks der er gode til at have med til børn, når man er på farten. Min favorit-veganer kom med en hel masse bud på nemme og hurtige snacks. Heriblandt skrev hun Havrebomber. Det så fucking nemt ud og jeg havde alle ingredienserne.
Nu hvor overskuddet er til det, må jeg hellere forsøge mig på, at lave disse snacks. For jeg er træt af at være træt og d fleste ved, at mad er godt for din sindstilstand.

Havrebomber

Jeg lavede som det første en test, da jeg kun havde 1 banan, men der kom alligevel 10 kugler ud af den banan!

1 x most banan
1 x teske vaniljesukker (vaniljestang kan bruges, hvis ikke der skal sukker i)
20 gram marcipan
Havregryn indtil dejen bliver “tør”

Så rører du hele skidtet sammen til én dej og ud af denne beskedne opskrift, vil du få cirka 10 kugler. Du tager en teske og tilpasser kuglerne størrelse, i en muffin-form. Jeg har brugt en mini-muffin-form, men jo større en portion du laver, jo større kan du lave dine havrebomber.

De skal have cirka 20 minutter i ovnen, på 175 grader.

Fra test til stor portion

Test-kuglerne blev spist i løbet af 2 minutter, hvorfor jeg hellere må løbe ned og købe flere bananer. Jónathan skal jo ikke snydes for en portion. Så når Jónathan er blevet hentet og er hjemme, laver bage-mor her en bette portion mere. For det er også lækkert og virkelig nemt, når man som jeg, ikke er så god til at spise i løbet af dagen.

 

VELBEKOMME BITCHES

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.