Kan man få kræft som 25-årig?

Kræft

Sissel har altid vidst, at hun ville få kræft. Hun har været åben over for de pårørende, hun har sagt farvel til på grund af kræften.

Jeg havde aldrig troet, at en pige på 25 år skulle få kræft.

Sissel og jeg gik i samme klasse i gymnasiet. Vi mistede desværre kontakten, da vi blev færdige. Men så så jeg et modigt facebookopslag fra hende. Jeg valgte at kontakte hende, og vi har nu fået “gnisten” tilbage <3

Hvad stod der i facebookopslaget?

Det var et opslag, hvor Sissel åbent og ærligt fortæller om hendes møde med kræften og hvilke udfordringer, det har medbragt.

Jeg ved næsten ikke, hvad jeg skal sige. Det er fandme barskt! Men her er Sissels historie:

Kræft rammer sjældent én der er så ung

“”Du har brystkræft – det kan ikke være rigtigt. Jeg er 25 år, og det er så sjældent, at det rammer én, der er så ung. En af de værste ting ved at være syg er helt klart angsten. Angsten for hvordan kemoen påvirker min krop, angsten for at kemoen nedsætter mine chancer for at få børn, angsten for at blive syg igen, når jeg endelig bliver rask, angsten for at gøre folk kede af det og angsten for at knække. Hele mit liv sættes på pause”

Min identitet er fuldstændig ændret.

En kriseramt 25-årig

Før var jeg en travl radiografstuderende, der skulle være færdiguddannet til juni. Jeg arbejdede mange timer om ugen ved siden af studiet som pædagogmedhjælper, og mit næste mål var børn. Nu er jeg en kriseramt ung pige, der kæmper for at blive færdiguddannet til sommer som planlagt. Jeg er sygemeldt fra mit arbejde, og ved ikke om det at få børn, overhovedet kan lykkes på grund af kemoen.

Jeg havde det flotteste, lange og helt naturlige lyse hår, som folk ofte kommenterede. Og jeg savner det helt vildt. Mange har sagt til mig, at;

”hår er jo bare hår, det vokser ud igen, og det må være det mindste i dette sygdomsforløb”.

Men nej, det var ikke nemt. Det var forfærdeligt.

Sissel og kræft
Sissel vælger at tage til frisøren inden opstart i kemo, for at klippe sit ellers lange lyse hår, helt op til skulderne. På den måde, kan Sissel selv tage kontrollen og bestemmer over eget hår! You go girl!

Jeg fik det klippet ned til 1,5 cm ved min frisør, så jeg i det mindste havde lidt kontrol over lortet. Da jeg så mig selv i spejlet bagefter, var jeg knust. Folk omkring mig sagde, at jeg sagtens kunne bære det, men jeg syntes, at jeg lignede en dreng og det var slet ikke den Sissel, jeg kender, som jeg så i spejlet. Pludselig blev det meget tydeligt, at jeg var syg, for jeg følte mig jo ikke syg.

Kræft
Kig på billedet. Her går frisøren i gang med at kronrage Sissel.
Man kan TYDELIGT se hvor påvirket den unge kvinde er. Men hun tager kontrollen. Kræften skal ikke bestemme alt.

Sissels fantastiske netværk og viljestyrke

For at kunne komme igennem sådan et forløb som dette, er jeg nødt til at finde positive ting ved det. Hvis jeg kun ser sort på det hele, vil jeg ikke kunne klare det. En af de positive ting er, at jeg er tvunget til at lære mig selv at kende og lære at sætte grænser. Livet er for kort til at være en medløber, og det er en hård proces, men jeg kan mærke, at det er sundt for mig. Man skal altid huske at vise, at man er det værd, og det er vildt svært.

Derudover er sygdommen en tydelig ‘reminder’ om, hvor sårbart og vigtigt livet er, og jeg kan mærke, at det at være positiv, hjælper mig igennem dette forløb. Jeg har en fantastisk kæreste, som er der for mig til enhver tid og en bedste veninde, jeg næsten ser hver eneste dag. De to er med mig til alle mine mange aftaler på sygehuset, og jeg ved ikke, hvad jeg skulle gøre uden dem! Min familie og mine veninder står altid klar, hvis der er det mindste, og det er altafgørende at have så godt et netværk i en hård tid som denne.”

Sissel vs. kræft
Sissel og hendes bedste veninde Sofie, der altid har og altid vil, stå med Sissel <3
Sissel vs. kræft
Sissel og vidunderlige Frederik. En ung mand, der ikke lader sin kæreste i stikken i denne svære tid.

Kære Sissel

Jeg ved næsten ikke, hvad jeg skal skrive, når jeg hører Sissels historie.

Tusind tak, fordi du deler din historie med mig, med os. Tusind tak fordi du altid stod ved min side gennem gymnasiet og tusind tak for dine søde beskeder.

På trods af egen modgang, finder du dig tid til at skrive til mig og spørge ind til min behandling. Du spørger hvordan jeg har det, hvordan mine familiære relationer er, hvordan min dreng har det. Jeg er målløs. Du er uden tvivl et af det mest omsorgsfulde menneske, jeg kender. Du udviser et kæmpe overskud, og jeg håber for alt i verden, at dette forløb ikke tager modet fra dig.

Sissel – som jeg kender og husker hende – har altid været den mest smilende pige. Hun snakkede ikke grimt om andre og så altid det positive ved enhver situation. Sissel giver krammer, gode råd og er fantastisk til at lytte til andres problemer.

Hvis du, kære læser, møder Sissel i Aalborg – giv hende da en high-five. For hvis der er nogen, der fortjener at blive anerkendt, elsket, krammet og kysset på, så er det fandeme Sissel.

FUCK DIG KRÆFT – SISSEL VINDER

p.s. hvor fucking sejt er det ikke lige at hun er i gang med bachelor sideløbende med fucking kemo? SERIØST – hvem kan sådan noget?!

3 Replies to “Kan man få kræft som 25-årig?”

  1. Åh gud💔
    Al held og lykke til Sissel.

  2. Sabrina siger: Svar

    Åh Gud 😰 Husker hende fra hende og venindens praktik ophold i Århus. Meget sød og dygtig pige! Al held og lykke til Sissel🍀

  3. Sabrina siger: Svar

    Åh Gud 😰 Husker Sissel og veninden fra deres praktikophold i Århus. Hun er en meget sød og dygtig pige! Jeg ønsker Sissel held og lykke 🍀

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.